Hiatus logo RGB

Over ons

Hiatus is een fijnmechanisch productiebedrijf dat matrijzen en gereedschappen produceert voor de sector productindustrie. We zijn gespecialiseerd in het verspanen, afwerken en assembleren van hoogwaardige mallen en precisieonderdelen, maar nemen ook een deel van het productieproces voor onze rekening.

Ieder product is uniek en dat vraagt om hooggekwalificeerde vakmensen. Wij denken in oplossingen, waarbij we uw wensen vertalen naar een hoogwaardig product. U kunt een intensieve samenwerking verwachten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan kwaliteitsborging en strakke logistiek.

Hiatus is een innovatief bedrijf met een modern en zeer geavanceerd machinepark. Dat heeft zo zijn voordelen. Wilt u een enkel product, in kleine of grote series, met een bijzondere afwerking? Geen probleem. En door efficiënt gebruik van tijd en machines is het mogelijk nieuwe producten snel te leveren.

Bij Hiatus kunt u terecht voor het complete proces; van ontwerp en advies tot eindproduct. De voordelen voor u als opdrachtgever zijn duidelijk: één aanspreekpunt gedurende het hele project, een zeer korte doorlooptijd en een optimale prijs-/kwaliteitverhouding.

onze technieken

Een greep uit onze diensten

Bij Hiatus kunt u terecht voor het complete proces; van ontwerp en advies tot eindproduct. De voordelen voor u als opdrachtgever zijn duidelijk: één aanspreekpunt gedurende het hele project, een zeer korte doorlooptijd en een optimale prijs-/kwaliteitverhouding.

 

CAD - CAM Engineering Siemens NX

Frezen tot 5-assen 1100 x 800 x 600 mm

Hoogfrequent frezen en graveren 600 x 450 x 300 mm

Draaien Ø 300 x 1000 mm

Slijpen (vlak en profiel) 600 x 440 x 400 mm

Zinkvonken 1150 x 750 x 350 mm

Draadvonken 350 x 250 x 256 mm

Vonkboren

Micro Stralen

Polijsten 0,5µm

CCM 3-D meetmachine 1005 x 705 x 605 mm

Hardingsoven 300 x 200 x 200 mm

TIG + MIG lassen

Spuitgieten 30-200 ton

Persen SMC / BMC thermoharders 200 ton

Trommelen

Historie

Met de vervaardiging van uiteenlopende producten is de historie van het bedrijf Hiatus op zijn minst bijzonder te noemen. In 1905 opgericht, als de bedveren-, kapok- en matrassenfabriek fa. W.W. & H.B. van der Gang.

Tot eind vijftiger jaren worden van Javaans kapok , Deense ganzenveren, roggestro uit de Friesche wouden en een gepatenteerde veerconstructie, seriematig bedden, matrassen en springbakken geproduceerd. In 1950 het bedrijf verder met de productie van scooters, de N.V. Nederlandsche Scooterfabriek Bitri. Later, in de zestiger jaren, wordt dit uitgebreid met de vervaardiging van verkoopautomaten voor snoep en sigaretten.

Wie tegenwoordig de fabriek in Dokkum bezoekt, ziet van die producten niets meer terug. Het bedrijf richt zich nu voornamelijk op de productie van matrijzen en gereedschap, waarmee andere bedrijven producten of onderdelen kunnen gieten of persen. Hoewel hi-techapparatuur veel van het menselijk handelen heeft overgenomen, is de kerngedachte altijd gebleven. Hiatus staat voor innovatie en nieuwe producten bedenken!